donderdag 16 december 2010

Bloggen (2) Technische problemen met browsers

De techniek blijft voor onverwachte problemen zorgen. Nu weet ik ook wel dat je elk probleem zou moeten verwelkomen als een uitdaging. Uitdagingen zijn leuk wanneer je er zín in hebt en ze zelf uitkiest vind ik. Zo van 'Ha! Die bergtop ga ik beklimmen! Yes I can!'. Mails met "Leuk die blog maar ik zie niks" of "Alles staat door elkaar"
of "Je had toch een Link en Literatuur pagina, die staat er helemaal niet?", kijk, daar raak ik terneergeslagen van. Niet dat ik niet blij ben met de mailtjes op zich, het laat zien dat mensen de blog willen bekijken. Maar al die verschillende typen verbindingen, browsers, beeldschermen, besturingssystemen die mensen hebben... Hoe kun je daar rekening mee houden? Ik zoek, lees helpfuncties, probeer te begrijpen. Ik begrijp inmiddels dat de gebruiksvriendelijke en gratis Blogger van Google gewoon zijn beperkingen heeft. Zo kunnen gebruikers van een oudere versie  van Internet Explorer de Tabbladen niet zien, bovendien vallen er woorden uit de tekstblokken en staat alles door elkaar. Teleurstellend, want veel van mijn collega's blijken nog zulke versies te hebben. Wat te doen? Voorlopig niet zoveel. Het kost tijd om iets te ontwikkelen, er doet zich steeds weer iets onverwachts voor. Aan de statistieken te zien gebruiken de meeste kijkers gelukkig Mozilla Firefox, tot zover heb ik daar geen klachten over ontvangen. Ietwat ontmoedigd ben ik er toch van geraakt. Ik ga vandaag maar eens iets anders doen dan bloggen. Mijn accordeon weer eens uit de koffer halen bijvoorbeeld en mezelf een beetje muziektherapie geven.

5 opmerkingen:

 1. via mail "Ook ik heb een oude Explorer versie. Kan geen tabbladen zien zoals je zei en geen berichten sturen. Het lijkt te lukken maar het verschijnt niet, ook niet als ik Anoniem intyp. Vandaar per mail. Zonde!"
  Groeten, Lea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste mensen,
  Het is raadzaam om te upgraden naar de laatste Explorer versie. Ten eerste werken veel websites dan beter, maar je bent ook beter beschermd tegen allerlei rotzooi.
  Of nog beter is Firefox gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Connie,
  ik kan gelukkig alles lezen & ontvangen (Mac ;-)
  Ga door met je goeie werk!
  Astrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Met google Chrome geeft deze blog ook geen enkel probleem! Ziet er mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie