donderdag 14 juli 2011

Experimentele rol voor mijn lier

Nooit gedacht dat ik nog eens met een lierimprovisatie op een Amerikaanse productie zou belanden. Toch ligt er nu de CD Carnival van Joe Frawley op mijn bureau, waar mijn naam op prijkt. Hoe dat kan: voor mijn website heb ik ooit door Roger (In-Tune) een opname laten maken van de lier; een vrije improvisatie op een eigen thema. Een deel hiervan is inderdaad op mijn site terechtgekomen. Ook is het stukje te vinden op verschillende sites als 'free download sample'. Joe ontdekte het, en vond het bijzonder genoeg om te gebruiken in een van zijn composities.

Joe's muziek is experimenteel, zelf vind ik het een beetje vreemd en heel 'filmisch'; vind het niet 'mooi' maar op de een of andere manier toch boeiend; ik krijg er voortdurend beelden bij. Op zijn site staat dan ook "de rijke onderwereld van het onderbewuste is het onderwerp van Joe Frawley's muziek". Waarschijnlijk vind ik het mede daarom boeiend, een muziektherapeut beweegt zich immers vaak in dat onzichtbare, dat moeilijk onder woorden te brengen gebied.

Joe heeft met allerlei elektronica en instrumenten voortgeborduurd op het themaatje in de improvisatie en hier en daar hoor je de Choroi lier er in pure vorm doorheen. Grappig om mijn lier eens in zo'n exotische compositie te horen; weer eens iets anders dan als ondersteuning bij het zingen waarvoor ik de lier meestal gebruik.

De muziek kun je beluisteren via zijn website: http://www.joefrawleymusic.info/home.htm
Het fragment vind je op het nummer Skywriting van de CD Carnival

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier uw reactie